|
Fethiye'deki Seyahat Acentaları | Ana sayfa | Giriş yap | Kayıt ol | Yardım | Son eklenenler | Ara |
|
|
| Forums Home > Fethiye'deki Seyahat Acentaları > seyahat acentaları |
Total view : 2146
Replies in this thread : 4
| Author | Topic : seyahat acentaları |
|
kaptan Website Member Posts : 1 |
konu hakkında yazılanlar ilgimi çekti ve bir arkadaşımın tavsiyesi ile siteye girdim.konuya birde tekne işletmecisi ve kaptan gözüyle bakalım.yaptığımız iş dolayısiyle mavi yolculuk işi ile uğraşan seyahat acentaları ile çalışıyoruz.ben teknemi ortaya koyuyorum,acentada bu tekneyi pazarlıyor buraya kadar tamam.peki teknesi,acentası,yatırımı,riski olmayan vergi vermeyen,sigorta,bağ-kur yatırmayan,ofis,personel gibi giderleri olmayan ayaklı acentalar bunlar ne oluyor.bir miktar kan emici kene/keneler hem tekneciyi direkt yollarla bulabilecek müşteriyi kendi istediği tekneye vererek bundan komisyon sağlıyor,hemde bu konuda yatırım yapmış acentacının pastasından pay alıyor.o zaman ben niye bu kadar riskin altına giriyorum,tekne yaptırıyorum ve ya acentacı arkadaşım niye açtın o acentayı.bir(pardon iki)cep telefonu,bir motorsikletle bu işler oluyor gerek yok yatırıma fazla.biraz daha duyarlı olsak,mavi yolculuk acentacısı,tekneci,dto,türsab güç birliği oluştursa,hem acentacı hem tekne işletmecisi hem kaptan,türsab içinde,dto içinde,belediye meclisi içinde aktif olan sevgili hemşerim biraz duyarlı olsa bu keneleri sırtımızdan söker atarız.biz voltranı oluşturmalıyız belkide kötülere karşı.kötü tekneci,tekne personeli,acentacı,transferci vb lere karşı iyi olanlar.kenelere karşı güç birliği olmalı ki,dürüst yatırımcı emeğinin karşılığını alsın.bu arada bana bu siteyi tavsiye eden arkadaşıma(malesef sayımız o kadar az ki binlerce defa konuşsakta ki yarın da bunlar konuşulacak çözüm üretemiyoruz)DUYARLI OLALIM ARKADAŞLAR kırmızı ışıkta beklerken daha sarı yanmadan korna sellektör yapanlar bu siteye girip bunları yazamazlar ama eğer biz buralara kadar girip bunları yazıyorsak duyarlı olalım.hadi sayın hikmet selçuk oynat biraz parmağını bu sektörde ki kenelerin temizlenmesine yardımcı ol.tekne işletmecisi,acentacı,kaptan,dto cu,türsab cı,fethiyeli,meclis üyesi olarak HADİ BİRAZ HAREKET ET. |
|
Muratmalli Administrator Posts : 26 |
Sayın kaptan, Siteye ilginiz için admin adına size teşekkür ederim. Koymuş olduğunuz teşhise katılıyorum. Tahmin ediyorum eleştirdiğiniz daha çok günlük tekne turları üzerine. Yıllardır ne yazıkki ne Fethiye'den ne Ölüdeniz'den kalkan tekneler arasında bir ortak hareket oluşmamış, oluşsa bile de bu birlik pek uzun sürmemiştir. Tabiki bu durum üzücüdür ve sezonluk çalışan insanlar için de ciddi kayıplar oluşturmaktadır. Konunun özü bence yine teknecilerin arasında bir birlik bağ oluşturmak ve ortak kararlar neticesinde, ortak uygulamalar yapmaktır. Ayaklı ve resmi olmayan acentelerden bahsediyorsunuz; bu arkadaşlar ne kadar satış yapsa da onların yapmış olduğu satışları kabul edecek yine tekneciler, kaptanlar. Eğer, kendi aralarında sadece Seyahat Acentalarının yapmış olduğu satışları kabul etme yönünde bir anlaşma yapsalar daha etkili olmaz mı ? Tabiki benim bakış açım sadece tekne turlarına yönelikti ama diğer belirttiğiniz konular üzerinde de size hak veriyorum ve kesinlikle mevcut örgütlerin arasındaki iletişim, birlik beraberlik ne yazıkki az. saygılarımla M. MALLI |
|
aquamarina Administrator Posts : 33 |
Ben de katılıyorum ... fakat her kes boş ver deyip, bu durumu önleme işlerini başkalarına birakıyorlar ... sonuçta görmüyorlar ki iş kaybedenlerin arasında kendiler bulunuyorlar. HİÇ KİMSE hiç kimseye bu konularda destek vermiyor. Pastayı paylaşmak isteyen yok - hep 'ben yerim' diyor. Her kes hem tekneci hem emlakcı hem seyahat acentası hem garson hem hem hem ... olmak istiyor bu disiplinlerin arasındaki tek bağlantı paradır ... onun dışında kocaman fark var. Karmaya inanırsanız ... ya da ne dikersen, biçersin ... öyle me denir? |
|
Guest Website Member Posts : 242 |
peki dedikleriniz dogru bu konu hakkinda ne yapmayi dusunuyorsunuz.herhangi bir plani olan varsa bunu hep beraber destekleyelim ciksin konussun bunlari yapalim diye bu demis oldugunuz konular ve kisilerin onune nasil geceriz |
|
Muratmalli Administrator Posts : 26 |
önermiş olduğum planlarda yeterince net olduğumu düşünüyorum. |
|
Google Posts : X |
|
Replies in this thread : 4 |
|
|
Posting levels: |